|
Craimont :: forum dedicat iubitorilor de munte, natura si aventura |
...si daca vreodata v-ati pus intrebarea de ce mergeti la munte, poate gasiti un raspuns aici...
Motto-ul acestui site se vrea un refren "traznit", dar perfect de inteles pentru cei cu microbul muntelui in suflet:
Mama, unde esti,
poti sa-mi faci ce vrei,
dar vin-o sa ma iei !
Mama, unde esti,
Poti sa ma si bati,
dar lasa-ma-n Carpati !
|

...prin Mehedinti, peste Valea Cernei spre muntii Cernei. Ei ? Asa-i ca-i fain ? Si nu e greu deloc ! |
 |
 |
 |
| Autor |
Mesaj |
PAUN FLORIN
Data înscrierii: 22/Oct/2005 Mesaje: 1
|
|
ture de o zi - low cost |
|
Pentru cei care nu au timp si nici prea multi bani
De asemenea doresc informatii depre turele pe care le propun mai jos
Parang: Petrosani - IEFS - LAcul Mija - Valea MIja - Cheile Jietului - Petrosani
Retezat :Uricani - Vf. Tulisa
Valcan: Vulcan - Pasul Vulcan - Schitul Locurile rele - Schitul Lainici
timp, starea marcajelor, cost transport.
|
|
| Sun Oct 30, 2005 11:14 am |
|
 |
conrad_free
Data înscrierii: 20/Sep/2005 Mesaje: 10 Locatie: craiova |
|
|
|
Salutare
Detalii traseu: Petrosani -ANEFS (IEFS) - Lacul Mija - Valea Mija - Jiet - Petrosani
Petrosani - ANEFS poate fi facut fie cumijloace de transport + telescaun, fie pe jos, fie alternand cate 2 optiuni (mers pe jos + telescaun; taxi/microbus + urcare pejos)
Din Petrosani sunt aproximativ 9 km (o ore jumate, o ora 45' de mers pe jos) pana la statia de imbarcare in Telescaun Paring, care va lasa exact la cabana ANEFS. De la gara (dupa ce treceti peste pasarela, sunt microbuze sau taxiuri care va duc pana la telescaun (in primavara pretul era 30.000 lei/ persoana cu microbus/particular) sau 150.000 lei total cu taxi). Telescaunul, in primavara, costa 70000 lei/pers (pt bagaje voluminoase, multe si grele se plateste separat un scaun). De jos de und eva lasa taxiul,exista posibilitatea uracrii pana sus, pejos (drum forestier) fara telescaun (2h - 2h1/2), ultima portiune fiind un urcus mai pieptis.
Petrosani - ANEFS , pe jos = 3h1/2 - 4h1/2.
De la ANEF pana la lacul Mija traseul are 2 variante. Cu trecere pe vf. Paringul mic sau cu ocolirea varfului (caz in care se castiga aprox. 45 min). Traseul este de 2-3 ore (in functie de variantele alese) Marcaj banda rosie + punct galben
De la lacul Mija, nu am nici o cunostinta de coborare pe valea Mijei. Un traseu cunoscut de mine de a ajunge in Valea Jietului, este cel care ne scoate la cabana Groapa seaca. Pe muchia din dreapta lacului (cel mai usor) se urca fara marcaj (mai pieptis in ultima portiune) pana pe creasta Mijei (priveliste unica in Paring). 1h1/2. De aici se face stanga, se trece peste vf Mija, se urmarestea linie acrestei pana la intrarea in padure, de aici apare marcaj pana la cab Groapa seaca De pe creasta mijei pana la cabana (2-3 h). De la Groapa seaca, 18 km pana in Petrosani.
Deci Petrosani - ANEFS (3h1/2 - 4h1/2 pe jos, 45 min cu mijloace de transport) - lacul Mija (2-3h) - Creasta Mija (1h - 1h1/2) - cabana Groapa Seaca (2-3h) - Petrosani (18 km - posibilitate de autostop in perioada de vara, cand drumul e deschis)
Pt mai multe detalii, despre orice traseu din Paring, contact la conrad_free2@yahoo.com
Claudiu Craciun
|
|
| Tue Dec 06, 2005 6:53 pm |
|
 |
das_catalin
Data înscrierii: 31/Dec/2007 Mesaje: 1
|
|
lista companii low cost |
|
http://bilete-avion-lowcost.ro/ o pagina
foarte buna daca cauti zboruri low-cost, in aceasta pagina gasesti o
lista cu majoritatea companiilor low-cost din europa si nu numai, tot
acolo gasesti si date despre cumpararea online, majoritatea companiilor
avand oferte foarte bune pentru cumpararile prin internet, unele au
chiar preturi incepand de la 0 euro plus taxele de aeroport, eu am
probat 3 din aceste companii deci am calatorit cu ele si am prins
preturi destul de bune, spre exemplu cu
wizair am mers pe ruta valencia bucuresti cu doar 60 de euro pret final,
dus intors si toate taxele incluse!
_________________ http://bilete-avion-lowcost.ro |
|
| Mon Dec 31, 2007 10:11 am |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou în acest forum Nu puteti răspunde în subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota în chestionarele din acest forum
|
|
 |
 |
 |
|